Göte Sjöqvist 75 år

75-årsdagIdag är det min 75-årsdag. Eller 150 om man räknar med min tvillingbror Bo. Som unga cyklade vi runt på en tandemcykel i Sverige som evangelister.
Mycket har hänt sedan dess och en del tänkte jag berätta om här. Brorsan blev pastor och jag började på den konstnärliga banan. Jag och min tvillingbror Bo

Jag kan ha varit och kanske fortfarande är den enda som skulpterat Disneyfigurer i radergummi. Denna hobby började jag med redan i skolan. På 50-talet utbildade jag mig till litograf på Konsthögskolan Valand i Göteborg, ett yrke som jag också ägnade mig åt i några år. Därefter har konsten varit mer av en fritidssysselsättning. Höjdpunkten i min konstnärskarriär var 1989 när jag efter ett antal nationella utställningar blev kontaktad av ett galleri i Göteborg som gav mig möjligheten att ställa ut i Paris. Med den här fina recensionen ställde jag ut på Galerie Jean Camion:

”Han tycker också om att måla hänförande akvareller av buketter med ängsblommor, målade med en botanists raffinerade precision och den behärskande känslan hos en poet förälskad i livet.” Jean Camion (läs hela recensionen här)

Paris

Foto: Sven Johansson

Jag har även sjungit en hel del. 1960 åkte jag med Kjell Lönnå till England för att uppträda med svenska sånger. Nu sjunger jag med kören Sångargillet i Trollhättan och har en skivinspelning på gång med min bror Bo där vi sjunger svenska psalmer. Ni kan läsa mer om mig på min biografi eller titta på mitt galleri.

Göte med Kjell Lönnå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>