Skådespelare

Peter har varit skådespelare i nästan fyrtio år. Just nu är han aktuell i sin prisvinnande roll som pappan i Lantisar av Backa Studios. Se den på till exempel SF Anytime.

Författare

Nu är Peter högaktuell med sin debutroman Fragment (som om vi aldrig fanns). Ges ut av Tegar Förlag och du kan köpa den på Bokus eller Adlibris.

Regissör

Peter har med framgång regisserat den svenska dialogen till många storfilmer från bland annat Disney/Pixar, Dreamworks och Sony Pictures. Hösten 2020 kommer han också att undervisa i att gestalta med röst och tal på Stockholms Dramatiska Högskola.

Fotograf

Att fotografera är mer än en hobby för Peter, det är en passion och hans intresse för människor gör honom till en fantastisk porträttfotograf men han trivs lika bra ensam med kameran, stativet och landskapet.

Facebook:

1 week ago

Peter Sjöquist

Om du vill veta vilken hemsk sjukdom som drabbar Carl von Linné, kolla in avsnitt 4 av Världens Hemskaste Sjukdomar på SVT Play. Nu går säsong 2 av den populära serien som är nominerad till årets International Emmy Kids Award (Factual & Entertainment).
.
.
.
.
.
#svt #svtplay #carlvonlinne #sjukdomar #internationalemmykidsawards #actor #actorslife #petersjoquist
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Peter Sjöquist

My son invited me to join for a swim today. I took a few speedy strokes and being the bath coward I am - I’m happy I didn’t wet myself... Anyway, have to do this more often 🤩
.
.
.
.
.
#autumnswim #november #november2020 #coldwaterswimming #10degrees #50fahrenheit #dadandson #petersjoquist
... See MoreSee Less

View on Facebook