Skådespelare

Peter har varit skådespelare i nästan fyrtio år. Just nu är han aktuell i sin prisvinnande roll som pappan i Lantisar av Backa Studios. Se den på till exempel SF Anytime.

Författare

Nu är Peter högaktuell med sin debutroman Fragment (som om vi aldrig fanns). Ges ut av Tegar Förlag och du kan köpa den på Bokus eller Adlibris.

Regissör

Peter har med framgång regisserat den svenska dialogen till många storfilmer från bland annat Disney/Pixar, Dreamworks och Sony Pictures. Hösten 2020 kommer han också att undervisa i att gestalta med röst och tal på Stockholms Dramatiska Högskola.

Fotograf

Att fotografera är mer än en hobby för Peter, det är en passion och hans intresse för människor gör honom till en fantastisk porträttfotograf men han trivs lika bra ensam med kameran, stativet och landskapet.

Facebook:

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: The user must be an administrator, editor, or moderator of the page in order to impersonate it. If the page business requires Two Factor Authentication, the user also needs to enable Two Factor Authentication.
Type: OAuthException

4 weeks ago

Peter Sjöquist

It’s so fun to work on a project you are really passionate about, and it’s so easy to be absorbed by it. Today I decided to leave my computer for a nice morning walk. Beautiful weather and spring seems to have arrived for real. I ended up at, what once was The National Academy of Mime and Acting (Teaterhögskolan I Stockholm), the school where I started my career as a professional actor. I can’t believe it has passed almost 40 years since I was accepted as a student. Had a great time sitting down for a while, letting all the memories pop up in my head without any filters.
.
.
.
.
.
#actor #actingschool #springtime #stockholm #petersjoquist
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Peter Sjöquist

Snart är det ett år sedan min roman Fragment (som om vi aldrig fanns) kom ut. Det är nästan så att jag hade glömt det och så dyker det plötsligt upp en recension, en bra recension dessutom. Så otroligt kul och jag fylls av en glädje över att en person har tagit sig tiden att först läsa den och sen vilja dela med sig av sin upplevelse. Tusen tack Nina 🙏💫
#Repost • @ninasbokhylla
Johannes har under lång tid brottas med psykisk ohälsa, ekonomiska problem, trasiga relationer och svåra familjeförhållanden. Han hade en tuff uppväxt med en pappa som tidigt lämnade familjen och en mamma som inte alltid fanns tillgänglig för barnen.

I ”Fragment - som om vi inte fanns” skriven av Peter Sjöquist får vi lära känna skådespelaren Johannes. Vi får ta del av hans trasiga barndom, hans kamp för att få arbete, hans och flickvännens önskan om att sätta barn till världen samtidigt som de har stora relationsproblem.

Det är avskalat och känslosamt. Tack vara de många återblickarna på Johannes liv, får vi en förståelse för hans problem i nutid.
Stundtals kommer jag dock på mig själv att fundera på om vi är i nutid eller dåtid.

Det är intressant att få följa en man och hans tankar och funderingar kring allt det som händer i hans liv, med IVF försök, trasiga relationer, oärlighet och så vidare.

Johannes liv berör! Det kommer nära och känns personligt! Erfarenheterna Johannes hade som barn känns obehagliga och kryper in under skinnet.

Då Johannes flickvän är norsk och mycket av handlingen utspelar sig i Norge, känns det ganska naturligt att vi i texten får läsa både hela meningar på norska, men också enstaka ord.

Denna debutroman berör! Jag finner mig själv stundtals önska att jag skulle vilja kunna ruska om Johannes. Känslorna är nära och jag känner mig närvarande och delaktig!

Stort tack @petersjoquist samt @tegarforlag för att jag fick äran att läsa!

#fragmentsomomvialdrigfanns #petersjoquist #tegarförlag #debutroman #psykiskohälsa #norge #ekonomiskfrihet #ninasbokhylla #ninasbokhyllaläst2021
... See MoreSee Less

View on Facebook