Skådespelare

Peter har varit skådespelare i nästan fyrtio år. Just nu är han aktuell i sin prisvinnande roll som pappan i Lantisar av Backa Studios. Se den på till exempel SF Anytime.

Författare

Nu är Peter högaktuell med sin debutroman Fragment (som om vi aldrig fanns). Ges ut av Tegar Förlag och du kan köpa den på Bokus eller Adlibris.

Regissör

Peter har med framgång regisserat den svenska dialogen till många storfilmer från bland annat Disney/Pixar, Dreamworks och Sony Pictures. Hösten 2020 kommer han också att undervisa i att gestalta med röst och tal på Stockholms Dramatiska Högskola.

Fotograf

Att fotografera är mer än en hobby för Peter, det är en passion och hans intresse för människor gör honom till en fantastisk porträttfotograf men han trivs lika bra ensam med kameran, stativet och landskapet.

Facebook:

4 days ago

Peter Sjöquist

My new headshot for IMDb
Big thanks to the amazing @tomas_kold at @koldsphoto 📸
www.koldsfotografi.dk

Never heard of @imdb?

You know when you watch something on TV or in the cinema and spend most of the time figuring out what you have seen that particular actor in before... That’s when IMDB comes to your rescue and you can focus on the plot again 💫🤩
.
.
.
.
.
#WeAreSohoMuse #headshot #imdb #imdbpro #actor #actorslife #headshotphotographer #petersjoquist
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Peter Sjöquist

#Repost @boktanten
・・・
~ BOKRECENSION ~
Man säger ju att ögat måste ha sitt och här får det verkligen det. Detta är ett av de finaste omslagen jag sett på länge, vilken härlig utsikt.
♦️
Johannes är en medelålders man med en minst sagt ångestfylld livssituation. Ekonomin rasar, relationen till kvinnan han älskar rasar och han själv rasar. Vi får följa honom i hans vardag där han kämpar för att få ihop allt. För att förstå hans tankar får vi även läsa en del om hans barndom och som ung vuxen. Hela hans liv har kantats av missbruk, övergrepp och psykisk ohälsa. Hur gör man för att gå vidare i livet? För att lämna allt det gamla bakom sig?
♦️
Här har vi en välskriven bok med ämnen som berör. Peter Sjöquist skriver på ett rakt och enkelt sätt men ändå med mycket känslor, en i sig lite ovanlig kombination. Boken är lättläst med ganska bra indelningar av de olika tidsperioderna. Eftersom en del av boken utspelar sig i Norge finns det en del meningar på norska vilket jag bara tycker förstärker det faktum att kvinnan i hans liv är norska. Men att skriva en del ord på både norska och svenska efter varandra upplever jag snarare negativt, det gör att min läsning hakar upp sig lite. Men bortsett från det så är det absolut en läsvärd bok.
---------------------------------
📖 Fragment (som om vi aldrig fanns)
✏ Peter Sjöquist
📚 Tegar Förlag
🎈🎈🎈 (3/5)
---------------------------------
Tack Nina på @tegarforlag och @petersjoquist för rec-ex. 🤗🙏😍
.
.
.
#fragmentsomomvialdrigfanns #petersjoquist #tegarförlag #boktanten #bokrecension #recension #boktips #lästips #höstläsning #böcker #böckerärlivet #bok #boktok #psykiskohälsa #suicideprevention #suicidezero #relationer
... See MoreSee Less

View on Facebook